Teambuilding

Een groep is niet altijd een team. Belangrijk is samenwerking en respect voor elkaar. Tijdens een workshop beeldhouwen gaan we hier op een ontspannen manier mee aan het werk.
Ingehaakt wordt op de verschillende soorten van steen in relatie tot de vele aspecten van de mens.
Hoe ga je hiermee om en wat kun je ervan leren ?
Bij het schilderen is afstemmen in kleurgebruik en materialen van belang in het tot stand brengen van een mooi schilderij.

Belangrijk tijdens een workshop is het kennismaken met creeeren en denken vanuit een vorm.
Afbreken en opbouwen. Rekening houden met de steen, de structuur en de kleur.
Wetend dat wat weg is, weg blijft. Kijken hoe anderen het er van afbrengen en ontdekken dat diegene van wie je het misschien niet zou verwachten, in staat is van niets iets te maken en juist diegene waarvan je grote verwachtingen hebt, vast kan lopen in het denken en een ander kader.
Als team moet je weten wat iedereen aan kwaliteiten in huis heeft en dit optimaal gebruiken. Het gaat hierbij niet om het oordelen maar om het benutten van ieders mogelijkheden. Dan pas kom je tot een goed gezamenlijk resultaat. Natuurlijk is werkplezier noodzakelijk.
Tijdens de workshops wordt ook veel plezier gemaakt en we hebben een gezamenlijke lunch.
Iedereen in de stofjas vaak met het stof in de haren.
Daarna moet er weer hard worden doorgewerkt. Het beeldje moet af.

Aan het einde van de workshop is het zelfgemaakte kunstwerk klaar. We drinken nog wat en het resultaat van een noeste dag arbeid wordt bekeken. Hopelijk is het genoegen dat je als groep hebt gehad tijdens de dag een stimulans voor het teamgevoel in de toekomst.
In ieder geval heb je elkaar gezien op een andere manier dan op het werk. Een leuke, inspannende maar vooral relaxte ontmoeting met je collega’s van elke dag.