Beeldhouwen

Workshop beeldhouwenEen workshop beeldhouwen begint om 11 uur met koffie of thee en gebak. Iedere deelnemer zoekt een steen van ongeveer 3 kilo uit. Dit kan speksteen, albast of serpentijn zijn. De bedoeling is dat je zelf eerst gaat kijken , wat je er in ziet.
Iedereen zal bij dezelfde steen een andere associatie hebben. Zodra besloten is, wat te gaan maken, gaan we aan de slag. Er worden summiere lijnen neergezet en bijpassend materiaal gegeven. E.e.a. hangt van de hardheid van de steen af.

We beginnen met het weghalen van overbodige steen en gaan steeds fijner werken. Tussendoor kan iedereen naar behoefte wat te drinken pakken. Om 12.30 wordt er gepauseerd. Rond 13.15 gaan we weer verder want om het beeldje op tijd af te krijgen moet er flink worden doorgewerkt. Rond 16.00 moet de vorm klaar zijn en is het tijd om te gaan polijsten . Alle krassen moeten nu worden weggeschuurd. Als het werk klaar is, wordt het in de was gezet en uitgewreven tot het prachtig glanst ! Nog even wat samen drinken en dan is de workshop beeldhouwen afgelopen.
Moe en voldaan naar huis!

Prijzen:
– dagworkshops(van 11.00 uur tot 17.00 uur) inbegrepen steen, en koffie met gebak. 60 euro p.p.
– middagworkshops(van 14.00 uur tot 17.00 uur) inbegrepen steen.                              35 euro p.p.

Aanmelden via e-mail artontour@hotmail.nl